Het onderhouden van een robuuste en beveiligde IT-infrastructuur is cruciaal voor elk bedrijf dat VMWare VSphere gebruikt. Regelmatig patchen en updaten van uw VSphere-host is daarbij van essentieel belang. Gelukkig maakt VMWare het proces toegankelijk via de ESXCLI commandline interface. Hier is een stapsgewijze handleiding om uw ESX efficiënt te updaten.

Stap 1: Update eerst uw VCenter

Voordat u wijzigingen aanbrengt in uw ESX-hosts, zorg ervoor dat uw VCenter up-to-date is. Controleer op updates door te navigeren naar https://10.10.10.1:5480. Na het bijwerken is het van cruciaal belang dat u uw VCenter herstart om de wijzigingen door te voeren.

Stap 2: Inschakelen van SSH en ESXi Shell

Voordat u begint, moet SSH en ESXi Shell ingeschakeld zijn op uw host. Volg deze stappen als ze nog niet geactiveerd zijn:

  1. Open de webinterface van de host.
  2. Navigeer naar Manage > Services.
  3. Klik met de rechtermuisknop op TSM en selecteer Policy > Start and stop with host.
  4. Start de service door met rechts te klikken op TSM en vervolgens te kiezen voor Start.
  5. Doe hetzelfde voor TSM-SSH.

Stap 3: Verbind via SSH en Activeer Maintenance Mode

SSH in op uw host en activeer de maintenance mode met de volgende commando:

Copy to Clipboard

Dit zorgt ervoor dat uw host klaar is voor het updateproces zonder verstoring van actieve VM’s.

Stap 4: Het Uitvoeren van de Update

Nu uw host voorbereid is, kunt u de laatste updates ophalen. Sites zoals V-Front bieden een handig overzicht van de beschikbare builds, of u kunt directe links vinden op bijvoorbeeld rooiedokus.com. Voer de update uit met het volgende commando:

Copy to Clipboard

Wacht tot u een bericht ontvangt dat de update succesvol is voltooid en dat een herstart vereist is.

Stap 5: Herstart de Host

Na het voltooien van de update is een herstart noodzakelijk

Copy to Clipboard

Stap 6: Post-Update Taken

Zodra de host weer is opgestart, kunt u uw VM’s herstarten of terugplaatsen naar de host. Vergeet niet om de VMware Tools op uw VM’s bij te werken, wat helpt bij het verbeteren van prestaties en functionaliteit.

Conclusie

Het updaten van uw VMWare VSphere host via ESXCLI is een gestroomlijnd proces dat zorgt voor een minimale downtime en maximale prestaties van uw virtuele infrastructuur. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u erop vertrouwen dat uw systeem beveiligd en up-to-date is.

Zorg er altijd voor dat u een backup heeft voordat u updates uitvoert, zodat u altijd terug kunt naar een werkende staat mocht er iets misgaan. Regelmatig onderhoud is de sleutel tot een betrouwbaar en veilig virtueel platform.