Ervaar je het frustrerende probleem waarbij Outlook om een wachtwoord vraagt, maar het scherm om dit in te voeren plotseling verdwijnt? Dit probleem kan optreden wanneer je een nieuw Outlook-profiel probeert aan te maken met je Microsoft 365 (M365) e-mailadres. Normaal gesproken zou na het invoeren van je e-mailadres een venster moeten verschijnen waarin je je wachtwoord kunt invoeren. Als dit venster echter automatisch sluit voordat je iets kunt doen, volg dan de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Stap 1: Leeg Je Referentiebeheer

De eerste stap is het legen van je Referentiebeheer. Dit kun je doen via het Configuratiescherm. Zoek naar ‘Referentiebeheer’, en eenmaal daar, verwijder alle opgeslagen referenties die gerelateerd kunnen zijn aan Outlook of Microsoft 365. Dit kan oude of corrupte inloggegevens verwijderen die mogelijk conflicten veroorzaken.

Stap 2: Schakel Moderne Authenticatie Uit

Het volgende wat je moet doen, is moderne authenticatie uitschakelen in het Windows-register. Volg deze stappen zorgvuldig, aangezien onjuiste wijzigingen in het register systeemproblemen kunnen veroorzaken.

  1. Open de Register-editor door regedit te typen in het zoekvak van Start en druk op Enter.
  2. Navigeer naar de volgende registersleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Common\Identity
  3. Maak hier een nieuw DWORD-item met de naam EnableADAL en stel de waarde ervan in op 0.
  4. Maak nog een DWORD-item met de naam DisableADALatopWAMOverride en stel ook deze in op 1.

Deze wijzigingen zullen moderne authenticatie uitschakelen, wat het probleem met het verdwijnende wachtwoordvenster kan oplossen.

Stap 3: Herstart Je Server/Computer

Na het maken van de bovenstaande wijzigingen in het register, is het cruciaal dat je je server of computer herstart. Dit zorgt ervoor dat alle wijzigingen correct worden toegepast en dat Outlook zonder verdere problemen opnieuw opgestart kan worden.

Conclusie

Het verdwijnende wachtwoordvenster in Outlook kan een hinderlijk probleem zijn, maar door de bovenstaande stappen te volgen, kun je dit meestal snel en effectief oplossen. Het is belangrijk om te onthouden dat wijzigingen in het register met zorg moeten worden uitgevoerd. Als je niet comfortabel bent met het bewerken van het register, overweeg dan om hulp te vragen aan een IT-professional.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om weer toegang te krijgen tot Outlook en je e-mail efficiënt te beheren. Mocht je verdere vragen hebben of als het probleem aanhoudt, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken.