In Microsoft Exchange en Office 365-omgevingen zijn gedeelde mailboxen een geweldig hulpmiddel voor teams om centrale e-mailadressen zoals info@bedrijf.com of support@bedrijf.com te beheren. Maar soms veranderen de behoeften van een organisatie. Misschien is een gedeelde mailbox niet langer nodig voor teamgebruik en moet deze worden omgezet in een persoonlijke gebruikersmailbox. Gelukkig maakt Exchange dit proces eenvoudig met slechts één PowerShell-commando.

Waarom een Gedeelde Mailbox Converteren?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een organisatie een gedeelde mailbox naar een gebruikersmailbox zou willen converteren. Misschien is de rol van de mailbox veranderd, of misschien wordt het e-mailadres geassocieerd met een specifieke persoon in plaats van een afdeling of team. Wat de reden ook is, de conversie stelt de mailbox in staat om te functioneren als een volledige gebruikersmailbox, met een eigen login en wachtwoord, terwijl alle e-mails en de inhoud behouden blijven.

Hoe Convert Je een Gedeelde Mailbox naar een Gebruikersmailbox

Het proces om een gedeelde mailbox naar een gebruikersmailbox om te zetten is verrassend eenvoudig en kan met het volgende PowerShell-commando worden uitgevoerd:

Copy to Clipboard

Vervang “mailbox display name” met de weergavenaam van de gedeelde mailbox die u wilt converteren. Dit commando wijzigt het type mailbox van ‘Shared’ naar ‘Regular’, waardoor het een volledig functionerende gebruikersmailbox wordt.

Stap-voor-Stap Proces

  1. Open PowerShell: Begin met het openen van Exchange PowerShell als u werkt met een on-premises Exchange server, of de Exchange Online PowerShell-module als u werkt met Office 365.
  2. Voer het Commando Uit: Kopieer en plak het bovenstaande commando in PowerShell, vervangend de weergavenaam van de mailbox.
  3. Verifieer de Conversie: Na het uitvoeren van het commando, kunt u het succes van de conversie controleren door de eigenschappen van de mailbox op te vragen met een ander PowerShell-commando, zoals Get-Mailbox.

Post-Conversie Stappen

Na de conversie van een gedeelde naar een gebruikersmailbox, zijn er een paar belangrijke stappen die u moet volgen:

  • Stel een Wachtwoord in: Aangezien de mailbox nu een gebruikersaccount is, moet er een wachtwoord worden ingesteld voordat de gebruiker kan inloggen.
  • Wijs Licenties toe: Voor Office 365-gebruikers moet een geldige licentie worden toegewezen aan de mailbox om deze volledig te kunnen gebruiken.
  • Update Mail Clients: Gebruikers moeten hun e-mailclients mogelijk updaten of opnieuw instellen om toegang te krijgen tot de mailbox.

Conclusie

Het converteren van een gedeelde mailbox naar een gebruikersmailbox in Exchange is een eenvoudig proces dat met één PowerShell-commando kan worden uitgevoerd. Dit kan bijzonder nuttig zijn als de behoeften van uw organisatie veranderen. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat de conversie soepel en zonder gegevensverlies verloopt.